maanantai 25. elokuuta 2014

Ruokaviikon eka.

 Ruokaviikko alkoi oikeastaan eilen sen suunnittelulla mutta tänään tehtiin Saran kirjasta chili con carne, en kestä miten hyvää. Rakastan mausteista tai tulista ruokaa ja sen seurana jotain neutralisoivaa jugurttia/ranskankermaa ja tämä oli täydellistä, sateinen syyssää vielä kruunasi ruoan.
   1 sipuli pieneksi pilkottuna
1 rkl valkosipulia,murskattuna
2rkl oliiviöljyä
500g sika-nauta jauhelihaa
1tl chiliä (siemenet poistettuna,pieneksi pilkottuna)
1 punainen paprika
1 vihreä paprika
1rkl tomaattipyreetä 
2rkl sokeria
1dl punaviiniä
1dl lihalientä
500g tomaattimurskaa
1prk kidneypapuja,valutettuna
2rkl juustokuminaa,jauhettuna
2 rkl parikajauhetta
1 rkl chipotle tabascoa

päälle tuoretta korianteria ja creme fraichea


  Kuullota sipulia ja valkosipulia paistinpannulla tilkassa oliiviöljyä,kunnes ne ovat pehmeitä.Lisää joukkoon jauheliha ja paista noin 5 minuuttia,kunes jauheliha on hieman ruskistunut.Lisää joukkoon chili,paprikat,tomaattipyree ja sokeri ja anna hautua muutaman minuutin ajan.
Kaada seuraavaksi sekaan punaviini,lihaliemi ja tomaattimurska ja anna ainesten porista hiljalleen noin 20 minuuttia.Lisää viimeiseksi pavut ja mausta.
Koristele korianterilla ja creme fraichella. 

Tein seuraksi ainoastaan vihersalaatin tuorepinaatista,lehtisalaatista ja kurkusta mutta ohjeessa oli että tarjoile tumman riisin tai nachojen kera. Illanistujaisiin loistava nachojen kaveriksi siis.
Suosittelen.

Aloteltiin E:n kanssa myös nukkekodin tekstiiliprojektia, saatiin vähän Marimekkoa hiiriperheellekin aikaiseksi. Neljäveen oma designmatto oli leikkaukseltaan mielenkiintoinen ja luulen että korvaame sen vielä hieman symmetrisemmällä kaverilla;)










2 kommenttia:

  1. Aivan ihanata..herkuttelua kokkaillen ja sisustusta minikoossa :) <3 Oikeanlaista nautiskelua kaimaseni kuule!

    VastaaPoista